Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

11 квітня об 11:00 біля будівництва готелю за адресою вул. Андріївський узвіз 14-16 почалась акція протесту. Учасники вимагають зупинити будівництво.

Фото: Facebook / Катерина Кобко

«Киянам терпець урвався. Безпрецедентне будівництво багатоповерхового монстра на Андріївському Узвозі, 14-16 буде припинено власними силами, оскільки влада дивиться на забудовні злочини і розкрадання елітної землі в історичних районах столиці крізь пальці», – так починається запрошення на акцію «Приходь на захист Андріївського Узвозу від руйнівної забудови!» Організатором акції є організація «Штаб оборони Києва».

Учасники акції стверджують, що в разі зведення готелію може трапитися масштабна катастрофа, пише Цензор. Щоб запобігти цьому, вони знесли металеві ворота і зайшли на територію будівництва. Троє з них забралися на будівельний кран, запалили фаєр і розмістили державний прапор з написом KADORR – VOR і «Чемодан-вокзал-Одеса». Після чого на кран почали підніматись активісти та робити селфі й стріми у соцмережі.

Фото: Цензор.нет

Крім того, присутні оголосили «загальноміську безстрокову акцію пікетування злочинної забудови» і мають намір блокувати небезпечні роботи до повної їх зупинки. За їх словами, вони протестують проти генпідрядника будівництва, який неодноразово звинувачувався в махінаціях в Одесі.

Відзначається, що охорона будівництва не завадила діям протестувальників. На місці присутня патрульна поліція, яка спостерігає за тим, що відбувається, здалеку.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури України видало припис про зупинення будівельних робіт на Андріївському узвозі. Пізніше Мінкульт все ж видав дозвіл на це будівництво.

Ще раніше, у серпні 2017 року у Києві почали збирати підписи, аби розірвати договір з компанією-забудовником на Андріївському. За декілька днів після цього поряд з місцем, де зводять готель, обвалився ґрунт. Проте приватне підприємство «Маркон» продовжувало будівництво готельного комплексу, незважаючи на невдоволення киян.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button