Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23612 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Агенти змін разом з Zeitgeist Design завершили дослідження Пасажу та його околиць.

Фото: Агенти змін

 

Для дослідження вони взяли територію приблизно 300–400 метрів навколо Пасажу. Вона включає непарний бік Хрещатика, вулиці Городецького, Банкову, Заньковецької, Лютеранську, провулок Станіславського і частину алеї Героїв Небесної Сотні.

Головні висновки:

— В районі дослідження бракує важливих елементів публічного простору: дитячих майданчиків — 66% від норми, спортивних майданчиків — 54% від норми, лавок — 1 місце для сидіння на 1 807 м.кв. Наприклад, у Копенгагені — 1 місце для сидіння на 830 м.кв. Оскільки у Пасажі немає ні лавок, ні захисту від сонця чи вітру, то проводити вільний час тут важко. Найбільше складнощів це створює для дітей і людей похилого віку.

Фото: Агенти змін

— Недостатньо озеленення — вп’ятеро менше від норми. Зелений схил закрито адміністратичними будівлями, і він не доступний для людей, що гуляють Пасажем і поруч.

— Містяни вважають простір Пасажу некомфортним. Тому використовують його переважно як транзитну зону, а не як публічний простір. Одна з небагатьох активностей — розглядати вітрини та фотографуватися перед ними.
— Людям некомфортно пересуватись Пасажем через погану якість мощення та автомобілі, які забирають більшу частину його простору.

— Пасаж має потенціал для розвитку за рахунок активних фасадів, до яких тяжіють люди.

Фото: Агенти змін Показана активність фасадів

— Загалом, за результатами опитування, потреби у користувачів Пасажу доволі прості: зручно посидіти, погуляти, випити кави та поїсти.

Нагадаємо, що Агенти змін провели дослідження Подолу

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button