Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Анна Звягінцева здобула головну премію у розмірі 250 тисяч гривень.

Анна Звягінцева. Фото: прес-служба PinchukArtCentre

Головну премію PinchukArtCentre для молодих українських художників отримала Анна Звягінцева. Премія включає 250 тисяч гривень та місячну резиденцію у майстерні міжнародно визнаного художника, повідомляє прес-служба PinchukArtCentre.

Крім того, Анна Звягінцева автоматично увійшла до списку номінантів на здобуття Future Generation Art Prize 2019, всесвітньої премії у галузі сучасного мистецтва.

Звягінцева надала для конкурсу три роботи – «Запилені окуляри», «Знайдені малюнки» та «Розчерки».

Робота Анни Звягінцевої «Знайдені малюнки». Фото: прес-служба PinchukArtCentre

Першу спеціальну премію у розмірі 60 тисяч гривень отримав Микола Карабінович. Його твір «Песня тонкой тишины» – інсталяція, в яку входить фото, запис пісні й лавка. Ці об’єкти відсилають до історії його прадіда-грека, якого 1949 року депортували у Казахстан. Микола поїхав у село Шелек і встановив там пам’ятний знак – стовп із гучномовцем, з якого лунає пісня.

Микола Карабінович. Фото: PinchukArtCentre / Facebook

Другу спеціальну премію та 60 тисяч гривень присудили Яремі Малащуку та Роману Хімею за відеороботу «На кого ти нас покидаєш, батьку наш?». На думку журі, у фільмі «показані люди у повсякденних ситуаціях і приділяється особлива увага деталям, плавно спонукаючи глядачів зануритись у захопливий досвід з неочікуваним поворотом».

Також приз громадськості сумою 25 тисяч гривень отримала Аліна Клейтман за роботу «Спитай у мами». Переможця у цій номінації відібрали за голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre.

Аліна Клейтман. Фото: прес-служба PinchukArtCentre

Премія PinchukArtCentre присуджується художникам віком до 35 років. У журі цього року увійшли арт-директор PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф; лауреатка премії 2013 року Жанна Кадирова, кураторка Центру Помпіду Алісія Нок, куратор Віктор Мізіано та куратор Muzeum Sztuki Даніел Музичук.

Виставка 20 художників-номінантів працюватиме до 13 травня, з вівторка по неділю від 12:00 до 21:00. Вхід вільний.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button