Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23543 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Лекції буде присвячено революції 1968 року, дослідженню міста та біохімії тіла Леніна.

Жак Рансьєр. Фото: Wikipedia

На «Київському Інтернаціоналі», який пройде 11–25 травня у київському Будинку кіно, виступлять із лекціями такі всесвітно відомі філософи, як Жак Рансьєр і Шанталь Муфф. Програму форуму оголосив Центр візуальної культури.

Проект «Київський інтернаціонал – ’68 Сьогодні» присвячено 50-й річниці низки протестів, що почалися у Франції із виступів лівих студентів у травні 1968 року. Про ці події розкаже французький філософ Жак Рансьєр у лекції «Реполітизуючи французький 68-й», яка відкриє форум 11 травня о 19:00.

12 травня виступатиме група дизайнерів із Амстердаму Experimental Jetset, які презентують у Києві своє дослідження міста, як платформи для графічної мови. Вони зосередяться на конструктивізмі, ситуаціоністському русі, русі прово та пост-панку.

13 травня хорватський художник Іґор Ґрубіч розповість про свій проект втручання у публічний простір.

18 травня відбудеться лекція бельгійської мислительки Шанталь Муфф «Афекти демократії». У ній вона розгляне роль мистецтва у мобілізації колективу.

19 травня відбудеться симпозіум «Жива газета. Спадок Празької весни сьогодні» за участі угорської філософині Аґнес Хеллер. Учасники сперечатимуться, чи можливо реформувати соціалістичну модель.

20 травня відбудуться покази чеських фільмів «Чорне й біле» (1968) Крішни Вішваната й «Фуга на чорних клавішах» (1965) Драгоміри Віганової.

23 травня німецька дослідниця Аляйда Ассман прочитає лекцію «1968 у Німеччині: покоління з двома етапами та обличчями».

На завершення проекту, 25 травня, відбудеться лекція американського культурного антрополога Алєксєя Юрчака «Лабораторія майбутнього: тіло Леніна між біохімією та мистецтвом».

Подробиці програми можна дізнатися на сайті ЦВК.

Перший «Київський Інтернаціонал – Київська бієнале» відбувся восени 2017 року. Тоді ЦВК організував виставки, лекції, воркшопи за участі відомих міжнародних мислителів.


Місце: Будинок кіно

Адреса: вул. Саксаганського, 6

Дата: 11-25 травня

Вартість: Безкоштовно


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button