Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цього року в першу чергу записуватимуть дітей за їх місцем проживання.

Фото: focus.ua

Нові правила скасовують вступні тести для дітей. Відтепер черга до першого класу формується відповідно до місця проживання. Також право на першочерговий вступ мають брати/сестри учнів та учениць школи. До цього була здійснена ревізія всіх вулиць та будинків у місті та розподілили їх між школами. За старими правилами не всі початкові школи мали закріплену територію обслуговування та приймали дітей без співбесід. Школи мали право конкурсного відбору, отже іноді потрапити до першого класу поруч зі своїм місцем проживання було складно.

Проте в Департаменті освіти і науки, молоді та спорту Києва вкотре нагадали, що можливі спекуляції і пояснили, куди звертатися у випадку непорозумінь.

«Якщо вас шантажують, застосовують “телефонне право” чи інші подібні прохання, пам’ятайте – це провокації! Шановні батьки! Звертаємо вашу увагу на те, що ви є відповідальними за достовірність поданих до навчальних закладів документів» – зазначили  для «Вечірнього Києва» в Департаменті.

Також вони нагадали телефони «гарячої лінії» Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА куди можна звертатися –  279 14 46, 279 35 26 та  279 70 69.

Нагадаємо, що у Києві на шкільну реформу витратять 105 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button