Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

КМДА оголосило тендер на черговий етап будівельних робіт.

Фото: Олександр Спасибко / Facebook

Комунальне підприємство «Інженерний центр» оголосило черговий тендер на реконструкцію сходів в районі Пейзажній алеї – від Десятинного провулку до вулиці Гончарної – та благоустрій території. Про це повідомляється на сайті Prozorro.

Очікувана вартість робіт складає 38,3 млн грн. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 17 травня.

У березні було проведено тендер на 14,9 млн грн на будівництво сходів та благоустрою території на Старокиївській горі на Пейзажній алеї.

Фото: segodnya.ua

Наразі біля Пейзажної алеї триває будівництво сходів з бетону, на які буде нанесено дубові настили. Попередній проект дерев’яних сходів із чавунними перилами «під давнину» зазнав критики і його відкинули.

Заступник голови КМДА Олександр Спасибко нещодавно заявляв, що вже цього літа добудують сходи і облаштують прилеглу територію.

«Проектом передбачено організацію пішохідного руху з зонами відпочинку, благоустрій та озеленення території, будівництво одноповерхової будівлі громадської вбиральні, встановлення тривожної кнопки, встановлення камер відеоспостереження на сходах та алеї, зони доступу до WIFI, встановлення лав, облаштування оглядових майданчиків», – заявив він.

На сходах не буде передбачено пандусів для маломобільних груп – як зазначається, через особливість ландшафту. Влада заявляє, у проекті було враховано рекомендації Національної Асамблеї Інвалідів. Людям із візками слід буде об’їжджати алеєю з боку Андріївського узвозу.

За проектом, туалет поряд зі сходами розроблений таким чином, щоби ним могли користуватися люди з інвалідністю, а також громадяни з дітьми – він буде обладнаний пеленатором.

Фото: Олександр Спасибко / Facebook

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button