Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23586 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київський тиждень мистецтва обійдеться бюджету міста у 5 мільйонів гривень.

18-27 травня пройде третій міжнародний фестиваль Київський тиждень мистецтва – Kyiv Art Week.

Організатори оголосили темою цьогорічного фестивалю інтеграцію пам’ятників радянського періоду в публічний простір сучасного Києва. Так, 18 травня в рамках відкриття презентують відновлений фрагмент «Стіни пам’яті» Володимира Мельниченка та Ади Рибачук – одного з наймасштабніших монументальних творів радянського модернізму.

Меморіальну композицію завдовжки понад 200 метрів біля крематорію на Байковому кладовищі зводили протягом 13 років, а в 1982 році залили бетоном. Відкриття фрагменту «Стіни пам’яті» відбудеться на Байковій горі.

У програму Kyiv Art Week, з якою можна ознайомитися на сайті, також увійшли фестиваль електронної музики «Стрічка» в арт-центрі Closer, презентація українського перекладу автобіографії Марини Абрамович, художній ярмарок у стилі панк в IZONE та представництво Республіки Ужупіс.

Окремою подією стане Kyiv Art Fair – масштабний ярмарок мистецтва, що займе два поверхи бізнес-центру «Торонто-Київ». Торік на такому ярмарку продавали твори Пікассо, Джакометті й Бенксі. Цього року «зірок» оголосять ближче до дати події.

Водночас Департамент культури КМДА провів тендер на 5 мільйонів гривень на проведення Kyiv Art Week. Переможцем став Міжнародний благодійний фонд «Дія», повідомляється на порталі ProZorro.

Переговорну процедуру замовник обгрунтував тим, що саме «Дії» було передано Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір «Літературний письмовий твір прикладного характеру Міжнародний фестиваль Київський тиждень мистецтва».

Нагадаємо, 2 травня у галереї «Дукат» відкрилася виставка «СТІНА. Сталевий гобелен», присвячена історії «Стіни Пам’яті».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button