Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулиці Костянтинівській вже встановили світлофори – перехід зроблять регульованим.

На перехресті вулиць Констянтинівська та Нижній Вал на Подолі облаштують наземний пішохідний перехід, про який вже давно просять кияни. Таке рішення ухвалив Департамент транспортної інфраструктури КМДА на нараді в понеділок, сьомого травня.

На Костянтинівській демонтують огорожу, знизять бордюр та нанесуть розмітку. Перехід буде регульованим. Схему організації дорожнього руху погоджено з Національною поліцією.

На нараді була присутня авторка петиції за облаштування переходу, Уляна Полтавець. Петиція, опублікована дев’ятого лютого, не набрала достатньої кількості голосів.

«Світлофори вже встановлені, а отже, чекаємо тільки демонтажу огорожі і буде перехід! Обіцяли все до кінця тижня», – написала вона у Facebook.

За її словами, про наземний перехід через Костянтинівську по Верхньому Валу поки не йдеться. У КМДА вважають, що це призведе до значної затримки транспорту. Нещодавно киянин зняв на відео, як люди перебігають цю ділянку.

Наступного тижня КМДА обговорить перехід через вулиці Нижній і Верхній Вал – ця ідея зараз на етапі планування. За словами Полтавець, для цього треба переробляти світлофор для трамвая, який і так недавно було відреставровано. Крім цього, потрібно буде заасфальтувати зелену зону – бульвар, яким їде трамвай, що вимагатиме додаткових грошей.

«Проте у новій схемі руху стоп-лінії для таких переходів передбачені. Перехід, якщо його облаштують, буде тільки по одній стороні (ліва сторона Костянтинівської в напрямку руху до Контрактової)», – повідомила вона.

Полтавець зазначила, що під час наради в КМДА у неї склалося враження, що чиновники не розуміють важливість пішоходоцентричності для Києва.

«”Там і так підземний, що – важко спуститись”, каже чоловік похилого віку, якому через років 5-10 самотужки буде важко спуститись. І на мою репліку, що підземні переходи – це не безпека, а навпаки, вони просто почали відкрито сміятись», – пише вона.

Нагадаємо, у 2016 році на Бессарабській площі облаштували наземний пішохідний перехід. Раніше у цьому місці був стихійний перехід. Після того, як комунальники встановили штучну зелену огорожу, щоб завадити людям перебігати дорогу, активісти організували акцію протесту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button