Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Спеціалісти вважають, що самокерований автомобіль розпізнав її, але не знизив швидкість.

18 березня 2018 року, у місті Темпе, штат Аризона, США, самокерований автомобіль Volvo, який придбала корпорація Uber для тестування послуг пасажирських перевезень без водія, збив жінку, яка переходила дорогу по пішохідному переходу. Згодом, жінка померла у лікарні від травм після ДТП. Цей інцидент вважається першою дорожньою пригодою з летальним наслідком за участі автомобіля з автоматизованим управлінням. Причиною ДТП вважають, збій системи штучного інтелекту автівки. Цю інформацію повідомили виданню The Information особи, що брали участь у розслідуванні, пише Tjournal.

Виданню повідомили, що система не могла «не побачити» велосипедистку Елен Херцеберг перед зіткненням, оскільки вона знаходилась прямо перед лідаром («очима» автомобіля) і передньою камерою.

Проте машина не стала сигналити та знижувати швидкість. В автівках із автоматизованим управлінням  встановлена система, яка допомагає їм «не панікувати». Завдяки цьому налаштуванню авто можуть ігнорувати неважливі речі на своєму шляху, наприклад, припаркований біля дороги мотоцикл. Спеціалісти вручну налаштовували функцію чутливості. Вірогідно, що машина, яка збила велосипедистку, проігнорувала об’єкт, на який мала б звернути увагу. Вона розпізнала дівчину, проте, вирішила, що її присутність не є причиною для зупинки. Водій у той час був у машині, проте, відволікся і не встиг знизити швидкість.

Нагадаємо, що після інциденту компанія Uber призупинила тестування самокерованих машин на невизначений час.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button