Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Культурний проект» організовує літній архітектурний табір для підлітків, віком від 10 до 15 років, присвячений модернізму.

 

Учасники кемпу вирушать в експедицію модерністськими будівлями столиці. Дізнаються, що таке «пам’ять» в архітектурному контексті та як з нею працювати в сучасному місті. І за підтримки професійних архітекторів реалізують власний проект: від ідеї до макету.

Як відбуватиметься навчання?

Це буде архітектурна пригода в місті, воркшопи на свіжому повітрі, серед зеленого саду Kyiv Farm, та навчання на прикладах зведених будівель.

  • Робота в групах: 4 команди по 5 дітлахів. Кожна команда матиме свого наставника-архітектора, щоб отримати максимум уваги, підказок та знань.
  • Ще більше практики: ми будемо креслити, моделювати, вигадувати, щоб всі теоретичні знання закріпити цікавими завданнями.
  • У програмі 2 екскурсії — ми зазирнемо всередину будівель модернізму та попрацюємо прямо серед архітектурних пам’яток.
  • Діти будуть під постійним наглядом тьютора.
  • Упродовж тижня діти готуватимуть свій проект, який презентують на фінальній вечірці.

Табір навчить підлітків розуміти, що таке архітектура та яке її завдання в сучасному місті, критично мислити та розвивати просторове уявлення, працювати з масштабом, відчувати та моделювати простір, організовувати власний проект та презентувати його. розуміти, що таке спадок,  як його використовувати та поєднувати з сучасністю.

Куратором курсу є Богдан Волинський. Він – архітектор, продюсер освітніх програм Харківської Школи Архітектури, співорганізатор та тьютор студентських воркшопів, у тому числі — на міжнародній асамблеї студентів архітекторів (EASA Malta 2015). Співорганізатор щорічного фестивалю «Літня майстерня». Автор перекладів книжок та статей з архітектури. 

Детальна програма за посиланнямЗареєструватися на можна тут.


Місце: Освітня станція 31В1

Адреса: вул. Пушкінська, 31-в-1

Дата: 11 червня- 16 червня

Час: початок о 10:00

Вартість: Абонемент – 4690 грн


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button