Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київрада проголосувала за повернення в комунальну власність кінотеатр «Зоряний».

Фото: uk.wikipedia.org

Київрада 17 травня  проголосувала за повернення кінотеатру «Зоряний» у міську власність. 87 депутатів проголосувало за. Подальша доля будівлі поки невідома. Проте КМДА доручено розпочати переговори із  власниками колишнього кінотеатру «Зоряний» про повернення майна в комунальну власність. Також депутатка від партії «Батьківщина» на своїй Facebook сторінці висловила надію, що кінотеатру буде повернута функція культурно-просвітницького центру.

Додамо, що у 2006 році кінотеатр продали під штаб Партії регіонів. З 2014 року почались судові процеси щодо долі кінотеатру. У 2015 році суд вирішив залишити право на приміщення у власників.

«Одним з найбільш критичних порушень закону у діяльності Київради з 2006 року був продаж кінотеатру «Зоряний» та його подальша передача під штаб Партії регіонів. Цим рішенням Печерськ було позбавлено улюбленого киянами кінотеатру (практично, єдиного в цьому районі). Це, в свою чергу, спричинило занепад значення цього місця (Печерська площа) як публічного простору.», – пише депутатка Київради Тетяна Меліхова.

Нагадаємо, що вже відомий переможець тендеру, який розробить проект капітального ремонту кінотеатру «Братислава»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button