Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 45 днів. За цей час ми опублікували 24411 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Деякі противники ЛГБТ-фестивалю спеціально приїхали із Києва.

Фото: прес-служба Фестивалю рівності в Чернівцях

19 травня у Чернівцях було зірвано Фестиваль рівності, повідомляють організаторки події.

Вранці організаторки виявили, що вхідний замок до дверей локації зламаний. Щоб потрапити всередину приміщення Буковинського медіа-центру, знадобилося дві години.

Після цього до приміщення прийшло близько 30 осіб разом зі священиками, які виступали проти проведення Фестивалю рівності. Дехто спеціально приїхав до Чернівців із Києва. Поліція допустила їх до місця проведення події. Ультраправі розпорошили у під’їзді газ, а в організаторок кинули молоток. Священик умовляв учасниць Фестивалю негайно сповідатися.

Організаторки пишуть, що впізнали серед присутніх радикалів представників ультраправих організацій «Традиції і порядок», «Катехон», «Зентропа», «Сестринство святої Ольги».

Після цього надійшло повідомлення про замінування локації, й організаторок Фестивалю вивели до автобусу через коридор поліції та вивезли за місто.

У програмі ЛГБТ-фестивалю було заплановано покази документальних фільмів, дискусія про фемінізм тощо.

Нагадаємо, 18 травня ультраправі здійснили провокацію під час мистецької акції «Худради» на Михайлівській площі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button