Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На місце акції прийшла група безпритульних із алкоголем.

Фото: facebook.com/herwig.hoeller

18 травня кураторська група «Худрада» провела на Михайлівській площі арт-акцію «Синдром того, хто вижив», побудувавши і демонтувавши халабуду, подібну до тимчасових будинків із табору ромів. Акція мала на меті нагадати про нещодавні погроми ромських поселень і декларувати, що найрізноманітніші спільноти можуть мирно співіснувати в Україні.

На місце проведення акції прийшли люди, які назвалися активістами організації «Невідомий патріот». Вони звинуватили художників у тому, що ті дискримінують білих людей.

«Вирізнявся особливо поліцейський у штатському в символічній сорочці White Paradise. “Не бачу мистецького прориву,” – сказав він», – пише Herwig Höller у Facebook.

Фото: facebook.com/herwig.hoeller

Також арт-об’єкт намагалися засквотувати безпритульні з пляшками алкоголю. Учасники акції заявляють, що їх навмисне привели ультраправі, забезпечивши алкоголем та проіструктувавши заселитися у халабуду. Безпритульних затримала поліція.

«Самі ж (ультраправі) терлися поряд і радісно коментували, що безпритульних із конструкції женуть (хоча ні, безпритульних не проганяли), бо ті, мовляв, “українці, а не цигани”. Утім, спіймали себе на непатріотизмі думки і національність безпритульних переозначили», – пише художник Нікіта Кадан.

Фото: facebook.com/herwig.hoeller

Представники організації «Невідомий патріот» прокоментували появу безпритульних таким чином: «Фактично це є демонстрацію того, що відбувається, коли неблагополучним верствам населення надається повна свобода». Вони також виклали відео, на якому показано їхні суперечки з художниками.

https://www.facebook.com/NVPatriot/videos/251328092105148/?hc_location=ufi

Нагадаємо, що 19 квітня представники ультраправої організації «С14» розігнали та спалили табір ромів. Кияни влаштували акцію проти ромських погромів, а також провели у Бабиному Яру показ фільму Олександра Балагури «Табір (лолі калі шуба)».

Поліція спочатку назвала дії ультраправих «суботником», проте пізніше порушила кримінальну справу за статтями хуліганство та розпалення міжнаціональної ворожнечі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button