Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

19 травня на Львівському медіафорумі на панелі «Футбольна журналістика» один зі спікерів заявив, що жінка не може бути спортивною журналісткою бо в неї «щомісячні проблеми».

Фото: facebook.com/natalia.domanska

Під час панелі «Футбольна журналістика» модератор спитав одного з спікерів: «Як ви ставитесь до жінок-спортивних журналісток?»  Після чого один з учасників, Артем Франков, сказав, що жінка не може бути спортивною журналісткою, оскільки в неї «щомісячні проблеми». Також він зазначив, що на першому місці для жінки мають бути сім’я та діти.

Проте, як зазначають глядачі, модератор ніяк не відреагував на слова спікера.

«Для учасників панелі, і модератора все ок, ноу проблем. Ну трішки пожурилися “що старалися не образити, але от якось образили” услід кільком тим, хто з огидою вийшов з зали. Кажуть, потім були вибачення, але сказані були так, що ті, хто зайшов після інциденту, навіть не зрозуміли, до чого це», – пише Наталія Доманська.

«Після поставленого журналісткою питання “як ви ставитесь до жінок-спортивних журналісток” я зрозумів куди йде розмова і попередив Артема Франкова, що він став на слизьку стежку, він на це не зреагував і продовжив нести сексистську ахінею… Три жінки в знак протесту вийшли з аудиторії. І я цілком поділяю їх позицію.. Але не треба, будь ласка, вимагати того ж від мене, бо не для того мене запрошували. В фб вже пішли коменти і поради, що треба було робити… Ну ок! Я мав плюнути Франкову в окуляри і вийти? Вибачте, я так не вважаю.. Ну і зрозумійте просту річ: людина може бути профі в якійсь сфері і бути при цьому сексистом», – прокоментував ситуацію модератор панелі Олександр Чиж

Після заяви Франкова деякі слухачки дійсно вийшли із зали. «Після цього з зали вийшли декілька учасниць, а саме Мирослава Керик і Олена Бабакова. Я залишився і спитав із зали, чи розуміє спікер взагалі, чому вони пішли. Учасниця, що сиділа за мною, додала, що взагалі-то потрібно було б за такі висловлювання вибачитись. Один зі спікерів віджартувався, мов, прошу вибачення у всіх жінок світу за всі мої висловлювання. Після цих слів вирішив вийти і я», – написав у своїй Facebook сторінці Ігор Ісаєв.

Організатори медіафоруму сказали, що вони пишаються бути майданчиком для різних точок зору та  наголосили, що не схвалюють дискримінації, особистих образ у будь-якій формі. Вони додали, що не можуть контролювати, що говорять запрошені спікери.

Читайте також матеріал «Хмарочос» про дівчат-геймерів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button