Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Укрбуд» стверджує, що лише проводить благоустрій прилеглої території.

Фото: vozdvizhenka.org.ua

«Укрбуд» третій день завозить будівельні техніку і матеріали на ділянку на Воздвиженці, яку земельна Київрада повернула у комунальну власність. Крім того, зараз йде процес щодо надання цій ділянці статусу скверу. Про це повідомила активістка Юлія Нікітіна.

За її словами, робочі на ділянці «обіцяють закатати майбутній сквер в урочищі Гончарі-Кожум’яки в асфальт».

Поряд із цією ділянкою на вулиці Дегтярній 2-4 «Укрбуд» будує ЖК «Поділ Град». На місці скверу інший забудовник планував звести багатоповерхівку, та через протести жителів Київрада розірвала з ним договір.

У прес-службі «Укрбуду» «Хмарочос» запевнили, що проводять роботи з благоустрою прилеглої території, а саме – облаштовують дорогу. У підприємстві наголосили, що будівництво ведеться зараз не на місці скверу, а на іншій ділянці між будинками. На майданчику, де має бути сквер, тимчасово розмістили техніку і складають землю, яку пізніше обіцяють прибрати.

«Та ділянка, на якій планується сквер, жодним чином не стосується цього будівництва», – сказали в «Укрбуді», також зазначивши, що будівельні роботи на місці житлового комплексу зупинено, допоки «вирішується судовий конфлікт».

Голова Подільської РДА Валентин Мондриївський сказав «Хмарочосу», що сквер забудовувати не будуть. За його словами, зараз іде перевірка з боку усіх відповідальних служб міста щодо будівельних робіт на Воздвиженці, покликана виявити, «хто має і не має право заїзду на будівельний майданчик». Він зазначив, що, зокрема, подано заяву до поліції.

Нагадаємо, у квітні представники державної виконавчої служби повністю зупинили будівельні роботи ЖК «Поділ Град».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button