Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Сільпо» спільно з організацією «Україна без сміття» створила станцію зі збору відходів для переробки вторсировини – #SilpoRecycling.

Фото: rubryka.com

Станція знаходиться на Мінському масиві за адресою вулиця Петра Калнишевського, 2.

«Наш останній експеримент показав, що сім’я з чотирьох осіб (двоє дорослих та двоє дітей) в місяць виробляє 31 кг відходів, 85 % з яких вторсировина, яку можна здати й переробити. Якщо нам вдасться долучити 100 сімей, то обсяг досягне 2635 кг в місяць, якщо 1000, то 26350 кг і т.д. Цей той об’єм, який не попаде на звалище», – пояснює Євгенія Аратовська, керівник проекту «Україна без сміття».

«Сільпо» пропонує за здачу сміття додаткові бали на картку «Власний рахунок». За 1 кг пластику чи паперу можна отримати 600 балів на карту. 1 кг скла вартує – 150 балів, а за 1 кг металу – 700 балів. Один бал «Сільпо» дорівнює одній гривні на картці  «Власний рахунок». Зараз проект діє три місяці в тестовому режимі. Організатори проекту повідомили, що у випадку успішного проходження тестового періоду вони планують втілювати цю ідею і далі.

Нагадаємо, два німецькі острови повністю відмовились від пластику. Також ГО ReThink дослідила політику країн світу щодо обігу поліетиленових пакетів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button