Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Книжковий фестиваль проходитиме з 30 травня по третє червня.

Яків Черніхов. Композиція 15. 1930 рік

30 травня відкривається фестиваль Книжковий Арсенал, на якому окрім книжкового ярмарку, літературних та мистецьких лекцій, майстер-класів, кінопоказів і концертів заплановано кілька подій, пов’язаних з архітектурою та урбаністикою.

О 15:00 в середу, 30 травня, в залі «Фарби» почнеться дискусія «Міста майбутнього: від уявних образів до реальності», яку куруватиме Віра Балдинюк. Говоритимуть про уявлення про майбутнє міст, роль мистецтва і публічних просторів, а також фемінізм в архітектурі.

Після цього о 17:00 в Кінозалі почнеться розмова про майбутнє модерністських районів на прикладі львівського Сихова.

У четвер 31 травня, о 12:00 в залі «Орбіта» відбудеться розмова «Публічні бібліотеки Києва – нові публічні простори міста».

Першого червня у п’ятницю відбудеться дискусія «To cut the long story short: як в Україні функціонує спеціалізоване видавництво про архітектуру?». Подія почнеться о 18:00 в залі УВК.

В неділю третього червня на Книжковому Арсеналі виступить американський урбаніст і архітектурний дизайнер Ден Кінкед. Зокрема, він займався плануванням Детройта. Лекція «Візії майбутнього: ефективність урбанізації. Перетворення постіндустріальних міст» почнеться о 18:00 в «Кафе Європа».

На Книжковому Арсеналі також функціонуватиме спецпроект «Картографія київського модернізму». Він присвячений київській радянській архітектурі 1970-80-х років, зокрема акустиці Житнього ринку, бібліотеки Вернадського, «Тарілки» на Либідській і готелю «Салют». Творчий колектив Pic pic створив мобільний додаток з акустичним планом обраних об’єктів. Цим додатком можна користуватися під час прогулянок, до яких залучать українських та іноземних композиторів і саунд-дизайнерів.

На виставці «Metropolis. Минулі утопії майбутнього», яку курує засновник «Я Галереї» Павло Гудімов, покажуть футуристичні фантазії архітекторів, зокрема оригінали утопічних проектів реконструкції Києва, що належать українським архітекторам «сталінського» періоду: О. Власову, О. Тацію і Д. Чечуліну.

Докладніше з програмою Книжкового Арсеналу можна ознайомитися за посиланням.


Місце: Мистецький Арсенал

Адреса: Київ, вул. Лаврська, 10-12

Дата: 30 травня – 3 червня

Вартість: Вхідний квиток: 70 грн, абонемент на всі дні: 250 грн


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button