Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

24 травня в Україні відкрили Бескидський залізничний тунель, який розташований між станціями Бескид і Скотарське в Карпатах і входить в п’ятий пан’європейський траспортний коридор Італія – Словенія – Угорщина – Словаччина – Україна – Росія.

Фото: УНІАН

«Це – не лише найбільший інфраструктурний проект, реалізований у нас в країні протягом останніх десятиліть. Це – проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз – до України. Адже він – частина міжнародного транспортного коридору, який прямує територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та далі на схід. Тут проходить до 40% наших транзитних вантажів у напрямку Західної й Центральної Європи», – написав на сторінці у Facebook президент України Петро Порошенко.

Бескидський залізничний тунель, другий по довжині в Україні (після Лутугинського). Він був побудований в 1886 році. У 2007 році у зв’язку з аварійним станом тунелю, було прийнято рішення побудувати новий, двоколійний, який проляже на відстані 22 метрів від старого.

Новий двоколійний тунель має довжину 1765 м, ширину 10,5, висоту 8,5 м і пролягає на максимальній глибині – 180 м від поверхні Бескидського хребта. Загальна вартість будівництва склала близько 2,2 мільярда грн, з яких 1,5 мільярдів грн передбачені на монтажні роботи.

«Укрпошта» вже випустила конверти і марки, присвячені відкриттю Бескидського тунеля. Конверти випущено тиражем 80 тисяч, а марки надруковано через послугу «Власна марка» і придбати їх можна не у всіх відділеннях «Укрпошти».

Додамо, що у  Кам’янець-Подільському відкривають першу в Україні біоелектростанцію на відходах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button