Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23523 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У центрі «100% життя» обіцяють надавати медичні послуги без дискримінації.

Фото: network.org.ua

На вулиці Межигірській у Києві почав працювати неприбутковий медичний центр «100% життя», в якому надають допомогу ВІЛ-позитивним пацієнтам, людям з груп ризику, а також усім іншим киянам. У центрі обіцяють надавати послуги без дискримінації.

Центр відкрила Всеукраїнська мережа ЛЖВ напередодні Міжнародного дня пам’яті людей, які померли від СНІДу, 18 травня. 29 травня центр відвідав Елтон Джон, який тоді також брав участь у «Кураж Базарі».

У медичному центрі приймають лікарі загальної практики сімейної медицини, а також вузькі спеціалісти – інфекціоністи, невропатолог, нарколог, психіатр, дерматовенеролог, гінеколог тощо. Тут обіцяють забезпечити світові протоколи лікування, новітні препарати, а також відсутність стигми та дискримінації незалежно від статусу пацієнтів.

«Цей заклад є інклюзивним та відкритим простором, який має на меті стати прикладом моделі, коли в центрі уваги є пацієнт», – заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Тут можна здати різні категорії аналізів, зокрема експрес-тест на ВІЛ. У разі позитивного результату пацієнт отримає консультацію психолога та допомогу соціального працівника.

Також сімейні лікарі зможуть рекомендувати пройти тестування на ВІЛ на основі скринінгу. Таким чином збільшиться динаміка виявлення ВІЛ-позитивних пацієнтів. Адже наразі в Україні лише кожна друга ВІЛ-позитивна людина знає про свій статус.

Центр розташовано за адресою: вулиця Межигірська, 87а. Графік роботи: пн – нд з 8:00 до 20:00.

Нагадаємо, у березні жителі Чернігова вийшли на протест проти відкриття приватної клініки, у якій мають обслуговуватися наркозалежні та ВІЛ-позитивні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button