Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мер Києва Віталій Кличко висловився проти перенесення пам’ятника Миколі Щорсу, що на перетині вулиці Симона Петлюри та бульвару Тараса Шевченка, передає Інтерфакс-Україна.

Фото: memory.gov.ua

«Щодо мене, мені пам’ятник дуже подобається… Я особисто проти його перенесення… Сьогодні історію інтерпретують, переписують, але цей пам’ятник є одним із найгарніших пам’ятників у Європі», – заявив він, назвавши Щорса пам’ятником національного значення.

Кличко вважає, що такі пам’ятники мають нагадувати містянам про те, що було, аби не повторювати помилок історії.

Він зазначив, що перенести пам’ятник згідно з законом про декомунізацію можна лише зі згоди Міністерства культури. При цьому мер назвав маніпуляцією заяву Мінкульту про те, що міська влада не передає документи, які дозволяють демонтувати Щорса.

Зараз пам’ятник огорожений і закритий будівельним риштованням. Торік невідомі відламали ногу коня, на якому сидить Щорс, і залишили написи. Представники націоналістичних організацій неодноразово заявляли про наміри знести пам’ятник, якщо столична влада його не демонтує.

Водночас мистецтвознавці виступають проти знесення пам’ятника Щорсу адже його не виключено з реєстру пам’яток.

Кінну статую Щорса з бронзи було встановлено 1954 року. Авторами монументу є скульптори Михайло Лисенко, Микола Суходолов, Василь Бородай та архітектори Олександр Власов і Олексій Заваров.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button