Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З першого серпня весь Київ може залишитися без гарячої води, а з початком опалювального сезону – і без тепла. Про це повідомила Українській правді прес-секретарка заступника голови КМДА Петра Пантелєєва Юлія Грамотна.

Фото: Usplash

З травня надавачем послуг гарячої води і теплопостачання замість Київенерго стало Київтеплоенерго. Але Нафтогаз відмовився укласти угоду на постачання газу з Київтеплоенерго, доки підприємство не візьме на себе борги Київенерго.

Київтеплоенерго відмовляється брати на себе 4,8 мільярди гривень боргу, які Київенерго накопичило за 16 років, бо там не тільки борги споживачів (3,2 млрд), але і борги держбюджету за пільги та субсидії, за теплопостачання бюджетних установ, а також більше мільярда гривень штрафів та пені.

Через це вже зараз без гарячої води лишилися понад три тисячі столичних будинків, які опалюються котельнями. Щодо решти будинків поки що діє угода між Нафтогазом і Київенерго.

Але першого серпня до Київтеплоенерго мають перейти ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, які забезпечують теплом і гарячою водою близько 70% Києва – це шість тисяч будинків. Тоді без гарячої води можуть залишитися фактично усі кияни.

«Щойно ця угода припинитися, буде необхідно – як і у випадку з котельнями – укладати нову угоду між Київтеплоенерго і Нафтогазом. Є ризик що Натофгаз так само займе позицію “не будемо укладати угоду”. Тоді весь Київ залишиться без гарячої води. Більше того – це ставить під загрозу підготовку до зими і опалювальний сезон взагалі», – сказала Грамотна.

Нагадаємо, що в США споживачі переходять на геотермальні насоси, які виконують функцію бойлера, кондиціонера й опалювальної системи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button