Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Австралійський Агнес Вотер в штаті Квінсленд проголосив себе першим в країні «криптовалютним містом».

Фото: gursesintour.com/

Агнес Вотер, в якому проживає всього 2 тис. осіб, розташовується приблизно в 400 км на північ від Брісбена. Крім того, це найближчий населений пункт до Великого Бар’єрного рифу, тому тут завжди багато туристів.

Таким чином місцева влада прагне залучити сюди ще більше туристів,  повідомляє Insider.Pro.

Ідею перетворити Агнес Уотер на криптомісто запропонував місцевий агент з нерухомості Гордон Крістіан. Його надихнуло здивування колеги, власника місцевого бізнесу: той хотів прийняти від клієнта оплату в біткоїнах, але не знав, як це зробити. Тоді Крістіан вирішив самостійно в усьому розібратись і дізнався, що декілька магазинів в аеропорту Брісбена приймають криптовалюту — і вирішив зробити те саме, але вже по всьому місту.

«Ми починали з нуля. Потім до нас приєднались перші компанії. Мені здається, їх власники були досвідчені мандрівники, тому знали про такий тип платіжки», – розказав Крістіан.

Понад  30 місцевих компаній — від готелів і туроператорів до ресторанів — почали приймати в якості оплати біткоїни, Bitcoin Cash, ефір, лайткоїн і NEM. За запуск цифровий платіжної інфраструктури відповідав австралійський криптостартап TravelbyBit.

«Якщо ви подорожуєте по світу, вам доводиться мати справу з великою кількістю валют. Іноді обмінний курс збиває вас з пантелику, іноді ви відчайдушно намагаєтеся знайти банкомат, а іноді вас просто обманюють в обмінниках. Так що використовувати в подорож єдину глобальну валюту, таку як біткоїни, — це відмінна ідея», – розповів голова криптостартапа.

Нагадаємо, що в Києві встановили автомати для обміну гривні на біткоїни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button