Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Другого та третього червня у Києві вдруге відбувся міжнародний архітектурний фестиваль Archikidz!, в якому брали участь діти віком від 7 до 14 років.

Фото: прес-служба Archikidz!

На майстер-класі «Велика архітектурна майстерня» діти створили і презентували більше 20 проектів «розумних міст». Серед проектів – міста у хмарах та біополіси навколо зелених зон, де використовуються природні джерела енергії.

«Наші маленькі учасники тим часом пропонують нам проекти міст, про які дорослі лише тихо мріють. Архітектори, з якими вони співпрацюють під час майстер-класу, бачать, у яких містах насправді хочуть жити діти», – каже співорганізаторка фестивалю Юлія Рукавіцина.

Діти також створювали авторські конуси з майстрами Woka Woka, грались в архітектора в студії Archigra, робили абажури в «Абажурній майстерні», будували паперові вежі в арт-студії «Нова» та збирали роботів-сумоїстів у наметі «Креативної міжнародної дитячої школи».

Найменші учасники розмальовували дерев’яні фігурки, будували історичну споруду Києва та грали з конструкторами на майданчику «Лемурашник».

Тим часом батьки мали змогу взяти участь у дискусіях та лекціях від інженерів, педагогів та інноваторів.

Фестиваль Archikidz! було створено у 2011 році в Амстердамі. Зараз його проводять понад 40 міст, до яких торік долучився Київ. Також фестиваль пройде у Дніпрі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button