Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

15-16 червня у Софії Київській студенти-історики Університету Шевченка проведуть нічні театралізовані екскурсії «Ніч у Софії. 1918. Гетьманат».

Фото: Творче об’єднання «Ніч в Університеті»

На екскурсіях розкажуть історію Гетьманату Павла Скоропадського, військові вишколи, а також про проблему автокефалії та сприйняття революції тогочасним населенням Києва. Саме у Софії, 100 років тому, відбулося миропомазання Скоропадського на гетьманство.

Запис на екскурсію – за реєстрацією, яка відбудеться орієнтовно 12-13 червня на сторінці організаторів – об’єднання «Ніч в Університеті» у Facebook.

Творче об’єднання «Ніч в Університеті» запустило волонтерський проект вечірніх театралізованих екскурсій в різних будівлях Києва у 2016 році. З того часу провели «Ночі у Червоному» та «Ночі в Жовтому» про історію XIX та початку XX століття; «Ніч у Київській публічній бібліотеці»; «Ніч у Радіофізичному. Застій» та «Відлига»; «Ніч у Телецентрі. Історія ТБ» у Телецентрі «Олівець». Також волонтери-історики знімалися у британському документальному фільмі про радянські спецслужби.

Нагадаємо, мозаїки Софійського собору реставрують за кошти кіпрського фонду.


Місце: Заповідник Софія Київська

Адреса: старт біля входу в Софію

Дата: 15–16 червня

Час: 20:00, 20:30, 21:00, 21:30, 21:55

Вартість: за квитками на територію Софії Київської, 60 грн для дорослих


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button