Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) опублікувала проект постанови про тарифи для Київтеплоенерго на виробництво теплової енергії для централізованого опалення та постачання гарячої води.

Фото: Unsplash

У проекті, який розглянуть на засіданні комісії 14 червня, пропонується з першого серпня знизити тарифи на третину.

Так, тариф на теплову енергію для населення становитиме 784,58 гривень/Гкал (без ПДВ). У порівнянні з чинним тарифом Київенерго – 1 104,96 грн – він зменшиться на третину.

Тариф на електрику пропонують встановити на рівні 182,93 коп./кВт-годину.

Тариф на виробництво теплової енергії для надання релігійним організаціям послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води складе 477,19 грн/Гкал; для установ, що фінансуються за рахунок державного і місцевих бюджетів – 1187,20 грн/Гкал; для потреб інших споживачів – 1186,56 грн/Гкал.

Після прийняття комісією проект рішення винесуть на громадські слухання. Після отримання ліцензії Київтеплоенерго має намір виробляти електричну та теплову енергію на столичних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Ці дві теплоелектростанції, які забезпечують 75% будинків Києва і мають перейти Київтеплоенерго першого січня.

У травні надавачем послуг гарячої води і теплопостачання замість Київенерго стало Київтеплоенерго. Через це виникла суперечка між комунальниками та Нафтогазом. Київтеплоенерго відмовляється брати на себе 4,8 мільярда гривень боргу перед Нафтогазом, які Київенерго накопичило за 16 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button