Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23271 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія Uber зареєструвала патентну заявку на програму, яка визначатиме нетверезих пасажирів уже під час замовлення таксі через мобільний додаток, повідомляє CNN.

Фото: Uber / Instagram

Алгоритм аналізуватиме швидкість, з якою замовник вводить адресу пункта призначення, кількість одруків та зміну положення телефона. Ці дані складатимуть патерн поведінки кожного користувача, і в разі якщо він зміниться, система припустить, що людина п’яна.

Також, як вказується у патенті, враховуватимуть час, день тижня і місце, звідки викликають таксі.

Повідомляється, що це робиться не для того, щоб відмовляти нетверезим клієнтам у поїздці, а навпаки. Система зможе підібрати для пасажира напідпитку найбільш толерантного і відповідального водія.

Реєстрація патента ще не означає, що систему буде впроваджено. Утім, Uber працює над тим, щоб мінімізувати необ’єктивність рейтингової системи. Також соціологічні дослідження виявили, що темношкірим людям доводиться чекати на таксі довше, ніж білим, а жінок часто везуть тим самим маршрутом довше, ніж чоловіків.

Нагадаємо, у Києві компанія запускає сервіс Uber Eats для доставки їжі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button