Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

14 червня на Софійській площі у Києві поклали перший великий квадрат нового покриття. Софійську і Михайлівську площу готують до капітального ремонту, пише «Вечірній Київ».

Фото: Вечірній Київ

«Зараз замостили один експериментальний квадрат для того, аби вибрати кольорову гаму й фактуру каменю», – говорить директор інституту «Київдормістпроект» Володимир Воробйов. Його організація підготувала проект реконструкції обох головних площ столиці. Проект пройшов техніко-економічну експертизу. Нині йдуть підготовчі роботи до реконструкції.

«Вибрали не гладкий граніт, на якому легко послизнутися взимку, а світло-сірий, спеціально оброблений водою, трохи цупкий граніт з розміром шашки 10 на 10 сантиметрів. Більш рель’єфні камені тут також не підійдуть, їх краще застосовувати в автопроїздах. Великі квадрати мощення будуть розділені смугами гладкого полірованого чорного граніту. Ось такі великі шматки  чорного граніту підуть для огорожі дерев, що ростуть на площі. Вирішили робити їх навколо каштанів висотою 40 сантиметрів тому, аби люди могли використовувати як сидіння. До того ж, завдяки своїй висоті, взимку вони захищатимуть дерева від солі», – говорить він.

Ремонт проводитиметься тільки до стін Софії Київської  та Михайлівського Золотоверхого монастиря. Навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому доведеться знести всі зайві елементи і пам’ятний камінь. Також під час реконструкції повністю оновлять освітлення та прокладуть сучасний силовий електрокабель під землею, щоб можна було проводити державні й масові заходи. 

Нагадаємо, мозаїки Софійського собору реставрують за кошти кіпрського фонду.

 

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button