Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Будівництво одного кілометра наземної труби Hyperloop коштуватиме близько 10 млн доларів.

Будівництво одного кілометра наземної труби Hyperloop коштуватиме близько 10 млн дол., про це в коментарі УНІАН повідомив заступник голови директорату державної політики у сфері цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури України Фарід Сафаров.

«За оцінками компаній, 1 км наземної труби Hyperloop коштуватиме 10 млн доларів. Це дешевше, ніж будувати залізницю. Правда, якщо будувати підземний Hyperloop, то це збільшує вартість будівництва разів у вісім», – сказав він.

Також Сафаров  зазначив, що ціна квитка не відома тому, що всі, хто займається розробкою Hyperloop, більш зважають на вантажоперевезення. Він додав, що з Києва до Одеси можна буде доїхати максимум за 30 хвилин.

«Таким чином він зможе перевозити більше людей. До того ж поїзд, який переміщується у вакуумі, вироблятиме енергію. Це буде також джерелом доходу», – сказав Сафаро.

У свою чергу, головний виконавчий директор Hyperloop Transportation Technologies Дірк Альборн прокоментував УНІАН, що ціна будівництва Hyperloop в Україні може бути нижчою, ніж в інших країнах.

«Ми зараз співпрацюємо з дев‘ятьма країнами. Ми почали будівництво Hyperloop у Франції, Тулузі. Також в ОАЕ. Будівництво 1 км коштує близько 20 млн дол. Ціна залежить від багатьох чинників. Наприклад в Еміратах піщана земля, тому потрібні тунелі. В Україні це може коштувати дешевше. Тому що, наприклад, в Америці, Франції, ОАЕ оплата вища», – сказав він.

Нагадаємо, що у Дніпрі обрали місце для тестового майданчика Hyperloop.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button