Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під час фестивалю архівних фільмів і сучасної музики «Німі ночі» 28-30 червня покажуть паралельну програму рідкісного урбаністичного експериментального кіно «Міські симфонії».

Жанр міської симфонії народився в 1920-х роках, коли почали з’являтися документальні кінострічки, поетичні за настроєм. У цих фільмах місто – Париж, Берлін, Нью-Йорк, Київ – ставало головною дійовою особою.

Перлинами програми організатори називають стрічку «З приводу Ніцци» Жана Віго, оператором якої був молодший брат Дзиґи Вертова та Михаїла Кауфмана – Боріс; зняті у Парижі «Електричні ночі» українського режисера-авангардиста Євгена Деслава; роботи Йоріса Івенса «Міст» та «Етюди руху»; знаковий фільм Вальтера Рутмана «Берлін – симфонія великого міста»; нью-йоркський авангардистський фільм «Манхеттен» від художника Чарльза Шілера та фотографа Пола Стренда; добірку стрічок про життя Лондона, виданих Британським кіноінститутом; кінозамальовки про побут радянських міст, зокрема унікальні фрагменти забутого авангардного фільму Дмитра Дальського «Нариси радянського міста».

Фільми будуть демонструватися під живий супровід піаніста Майка Кауфмана-Портнікова.

Вхід на спеціальну програму «Міські симфонії» вільний. Розклад показів опубліковано на сторінці події у Facebook.

Цьогоріч 8-й фестиваль «Німі ночі. Повернення» проходитиме водночас у двох містах – у Києві, в Довженко-Центрі на вулиці Васильківській, 1 та в Одесі у Зеленому театрі.

Музичний супровід фільму «Свині завжди свині» 1931 року забезпечить Альберт Цукренко, учасник гурту «Хамерман знищує віруси». Дует Ptakh_Jung озвучить фільм «Людина і мавпа» 1930 року, який нещодавно знайшли в японському кіноархіві.

Абонемент на три дні коштує 600 грн. З детальною програмою фестивалю та описами архівних фільмів можна ознайомитися на сайті Довженко-Центру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button