Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У вівторок 26 червня на Михайлівській площі встановили надувну інсталяцію – щупальця восьминога.

Фото: kiev.informator.ua

Об’єкт поставили до Міжнародного дня підтримки жертв тортур. Інсталяція, заввишки п’ять метрів стоятиме до дев’ятого липня.

Об’єкт створила художниця Анна Щербіна. У коментарі виданню «Інформатор» вона розповіла, що намагалася знайти універсальний образ, який би зміг передати проблематику застосування до людей тортур. За задумом, щупальця восьминога мають нагадувати поліцейський кийок.

День підтримки жертв тортур встановлено 1997 року Генеральною Асамблеєю ООН за рекомендацією Економічної та Соціальної Ради ООН. Його метою було забезпечити ефективне функціонування Конвенції проти катувань. Попри всі юридичні заборони, в Україні й досі застосовують катування. За інформацією громадських організацій, 1 500 000 українців у 4 700 місцях несвободи щодня зазнають катувань або жорстокого поводження. Лише у 2017 році за медичною допомогою звернулись понад дві тисячі людей, які скаржилися на побиття поліції. При цьому щороку українські суди розглядають не більше десяти справ за статтею Кримінального Кодексу «катування», пише фонд «Відродження»

Акція відбувається за підтримки Центру інформації про права людини, Експертного центру з прав людини та міжнародного фонду «Відродження».

Нагадаємо, у  Києві планують встановити пам’ятник засновнику криптовалюти. Один з варіантів — на місці Леніна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button