Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Журі міжнародного конкурсу проектів Національного музею Революції Гідності, який побудують на алеї Героїв Небесної Сотні, оголосило переможця та призерів.

Візуалізація: maidanmuseum.org

Переміг проект «Штурм пагорба» німецького архітектурного бюро Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH. Архітектори – професор Ян Кляйхус (Jan Kleihues) та Йоганнес Кресснер (Johannes Kressner). За проектом цієї компанії споруджують Національний музей в Осло.

Візуалізація: maidanmuseum.org

Найкращий проект меморіалу визначили на першому етапі анонімного конкурсу в лютому цього року. Тоді надійшло 66 заявок із 12 країн світу. Переміг проект архітектурного бюро MIstudio зі Львова.

Другий етап конкурсу стосувався проекту самого музею. У фіналі змагалися шість проектів з України, Австрії, Німеччини, Іспанії та Франції. Автори відвідували Київ, оглядали місця подій, спілкувалися з родичами загиблих. Однією з умов було врахувати вигляд меморіалу.

Візуалізація: maidanmuseum.org

«Проект під назвою “Штурм пагорба” по-новому інтерпретує неокласицизм, інтегруючи події на Майдані в європейську історію, візуально формує новітній український акрополь та українську агору», – сказав Ігор Пошивайло, директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Візуалізація: maidanmuseum.org

Друге місце посів проект київського Buro/architects (архітектори Антон Олійник та Олексій Пахомов). Вони використали у своєму проекті бруковане каміння:

Візуалізація: maidanmuseum.org

Третю премію отримали паризька архітекторка Ліна Готме (Lina Ghotmeh Architecture):

Візуалізація: maidanmuseum.org

Виставку всіх проектів-фіналістів відкриють у Будинку архітектора.

Далі підпишуть договір із переможцем конкурсу і розроблятимуть проектно-кошторисну документацію.

У вересні 2017 року Київрада надала Музею Революції Гідності земельну ділянку площею орієнтовно 1,22 га за адресою: алея Героїв Небесної сотні, 3.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button