Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23581 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В серпні 2018 року видавництво «Основи» видасть подарункове видання поеми  Тараса Шевченка «Катерина» з ілюстраціями Миколи Толмачова.

Фото: «Основи»

Арт-директорка видавництва Ганна Копилова говорить, що три роки шукала художника, який зможе втілити такий особливий творчий задум.

«Це було не легко, адже тема зовсім не нова. Та Коля впорався на всі 200 відсотків. Символізм зображених сюжетів зачаровує глядача з перших секунд. Я дуже рада нашій співпраці! Додам, що саме романтична поетика ”Катерини” сформувала візуальну стилістику проекту», – говорить Ганна Копилова.

На думку художника Миколи Толмачова, робота  над ілюстраціями Шевченка – це виклик для будь-якого художника, оскільки потрібно побороти власні кліше про автора як канонізованого поета.

Фото: «Основи»

«Я кожної ночі шукав образи, не міг зрозуміти, чому так важко знайти натхнення. Напевно, тому що я всіх персонажів сприймав як однаково хороших і якоюсь мірою «правильних», але жоден не видавався особливо харизматичним, цікавим і близьким. Врешті, я вирішив відкинути упередження, почав працювати і спробував зобразити власну інтерпретацію. Скажу ще, що це був мій перший досвід роботи над виданням книжки», – розповідає художник про процес створення ілюстрацій. 

Нагадаємо, видавництво «Основи» випустило короткометражний фільм про київський модернізм.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button