Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У місті Полонному Хмельницької області побудували Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) за проектом архітектурного бюро Zotov&Co.

Проект, розроблений бюро Зотова

Проект створили у cпівпраці зі шведськими експертами Програми «U-LEAD з Європою».

Завдяки енергоефективним технологіям, зокрема тепловим насосам, громада зможе економити близько 30% енергії на опаленні та охолодженні приміщення. Простір було спроектовано як доступний для людей з інвалідністю.

Водночас Полонська міська адміністрація зробила зовнішні мережі та благоустрій усупереч проекту, пише Віктор Зотов.

За його словами, попри детальні проектні рішення, зокрема на ландшафт ближнього оточення, зробили відмостку з плитки по периметру замість схованої, непотрібну огорожу на вході, інші лави та велопарковку, «ландшафтний дизайн» замість лугової трави та «ландшафтний дизайн» перед головним фасадом там, де мало бути просто похиле мощення каменем.

Реалізація проекту

«Попри наші зі шведами намагання переконати посадовців дотримуватися проекту, пан голова зробив благоустрій території по-своєму, схоже, з власного городу», – зазначив Зотов.

Нагадаємо, нещодавно комунальники пофарбували у жовтий колір лаковані дерев’яні лави, розроблені дизайнерським бюро Слави Балбека і встановлені на Львівській площі. Після розголосу у соцмережах фарбу зідрали, що засмутило авторів проекту ще більше.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button