Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Від початку липня мешканці Голосіївського району почали знаходити десятки мертвих диких качок на трьох озерах у парку «Теремки».

Фото: Максим Юр’єв / Facebook

Місцеві жителі викликали поліцію і написали звернення на лінії Київради та уряду (1551 та 1545). На місце загибелі качок приїжджали інспектори МНС та ветлікар.

Активісти передали декілька мертвих птахів до лабораторії на аналіз, аби виявити причину смерті.

Фото: Максим Юр’єв / Facebook

Волонтери «Команди порятунку тварин» відловили декількох кволих качок, напоїли сорбентом і передали їх до притулку для птахів і дрібних тварин «Лунная Долина».

Фото: facebook.com/kate.taran

Поряд з озерами компанія «Лікожитлосервіс» проводить будівництво ЖК «Венеція». Представники забудовника розмістили оголошення про факт численного замору качок і пообіцяли перевірити якість води та очистити прилеглу територію.

«Після розголосу вчора вперше за всі роки ЛІКО-Холдинг похапцем привів до ладу орендовану територію: покосили траву та чагарники, прибрали сміття, навіть озеро трохи почистили», – повідомляє активіст Максим Юр’єв.

Наприкінці травня Київрада розірвала договір оренди з компанією «Ліко-Холдинг» щодо ділянки площею 8,2 гектари в районі вулиць Касіяна, Конєва і Ломоносова. Цій території надали статус скверу на підставі звернень місцевих жителів.

Нагадаємо, у березні завдяки промоції популярних Facebook-спільнот набрала необхідну кількість голосів петиція на підтримку нового ДПТ Совських ставків. Киян закликали залишати підписи нібито для порятунку ставків від екологічної катастрофи. Та згідно з планом, замість Совських ставків передбачається будівництво двох десятків багатоповерхових будинків.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button