Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія LEGO випустила перший конструктор ботанічної серії, деталі якої виготовлено з полімерів, зроблених з цукрової тростини замість нафти, повідомляє New Elementary.

Фото: candidbricks.com

Наразі деталі конструкторів LEGO виготовляються з різних полімерів, передусім з АБС-пластику. Прозорі частинки роблять із полікарбонату, м’якіші – з поліетилену, а еластичні – з бутадіен-стирольного каучуку.

LEGO має намір до 2030 року повністю перейти на екологічніші полімери – виготовлені не з нафти, а принаймні на 25% з рослин, або такі, що можуть бути перероблені.

Наразі головною проблемою лишається збереження кольору та властивостей деталей конструктора під час використання альтернативних матеріалів.

Окрім цукрової тростини інженери компанії планують спробувати виробляти конструктор із кукурудзи.

candidbricks.com

Нагадаємо, з вересня цього року мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s замінить пластикові соломинки на паперові у всіх закладах у Великій Британії та Ірландії.

Дивіться також, як у тіло київського їжака вросло кільце від пластикової пляшки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button