Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23487 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Архітектурне бюро Drozdov&Partners опублікувало детальний опис і рендери проекту нової будівлі на вулиці Сагайдачного, 18.

Візуальні матеріали: Drozdov&Partners

Ресторанно-офісний комплекс з апартаментами площею 6 448 квадратних метрів замовила компанія SAGA Development.

П’ятиповерховий корпус з боку вулиці приховуватиме низькоповерхова частина забудови. Архітектори стверджують, що детально дослідили ритміку сусідніх будівель, аби дотримуватися традиційної архаїчної забудови вулиці.

Автори проекту зауважують, що перетворення Сагайдачного на пішохідну вулицю передбачає інший формат громадського простору і прилеглої забудови. Зазначається, що у проекті врахували демократизацію функцій будинків і передбачили простір для соціальних активностей.

Кожна з “зон” будівлі має парадний вхід з боку пішохідної вулиці, але її технічне обслуговування відбуватиметься з двору.

Фасад вирізняється перфорованою цегляною кладкою. Залежно від часу дня будівля виглядатиме по-різному. Увечері при штучному освітленні будинок ставатиме частково прозорим завдяки скляним конструкціям, і з вулиці можна буде побачити, що відбувається всередині.

У центрі комплексу буде розташоване патіо, вихід до якого матимуть усі основні приміщення.

Перед початком проектування Drozdov&Partners провели опитування громадськості, щоб дізнатися, чого містянам не вистачає у цьому місці. У ньому взяло участь 224 респондента.

Олег Дроздов і партнери уперше презентували проект будинку на Сагайдачного у квітні на архітектурному фестивалі CANactions, де були представлені також інші проекти забудови Подолу.

Нагадаємо, нещодавно проект Театру на Подолі, розроблений Drozdov&Partners, отримав гран-прі всеукраїнського конкурсу Ukrainian Urban Awards.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button