Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23583 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Великі українські міста, населення яких перевищує 100 тисяч осіб, будуть розробляти комплексні схеми транспорту на 30-40 років.

Фото: AutoTravel.ua

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні майже у всіх великих містах України існує проблема організації транспортного руху. Через те, що немає чіткої стратегії його розвитку на роки вперед, виникають проблеми з розвитком дорожніх мереж, створенням нових розв’язок та інше. І з кожним роком хаос на дорогах великих міст та затори тільки збільшуються, система руху громадського транспорту не розвивається. Тому у новому ДБН щодо планування і забудови територій ми прописали, що для міст з населенням понад 100 тисяч потрібно розробляти комплексні схеми транспорту на 30-40 років. Це дозволить організувати рух всього транспорту в містах на перспективу та оптимізувати його роботу не тільки зараз, але й на майбутнє. Міста з меншою чисельністю населення, які мають транспортні проблеми, можуть також розробляти такі КСТ», — сказав він.

КСТ має розроблятися як окремий документ на основі генерального плану міста.

У ньому повинні враховуватись соціально-економічні та планувальні особливості міста, зростання населення і території, розміщення населення і його демографічна структура, перспективні зміни у розміщенні підприємств промисловості, будівництва, великих торгових й інших об’єктів та виходячи з цього обов’язково — перспективний рівень автомобілізації.

Нагадаємо, що нові ДБН вступлять в силу з першого вересня 2018 року.