Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Заступник голови КМДА Олександр Спасибко заявив, що реконструкція сходів коштувала 15 млн гривень у відповідь на вчорашню заяву блогера Клима Братківського, що кожна сходинка коштувала 300 тис гривень.

«В інтернеті з’явилась маніпулятивна інформація про нібито «золоті» сходинки. Я маю наголосити, що вартість робіт із реконструкції сходів складає 15 млн грн», – сказав він.

Спасибко додав, що вартість проекту та облаштування всієї території туристичного маршруту склала 89,3 млн грн. За ці кошти було зроблено: організацію пішохідного руху з зонами відпочинку, благоустрій та озеленення території, будівництво та озеленення території, будівництво одноповерхової будівлі громадської вбиральні, встановлення «тривожної» кнопки, камер відеоспостереження на сходах алеї, зони доступу до  Wi-Fi, встановлення лав, облаштування оглядових майданчиків. Також були виконані інженерні укріплення – підпірні стіни для захисту від зсувів, створено штольневу дренажну систему для відводу вод зі схилів.

«Тому поділити загальну вартість на сходинки і видавати цю цифру в інформаційний простір є абсолютно некоректним. Ніяким чином не можна розподілити на сходинки вартість цілого проекту благоустрою схилів», – зауважив заступник голови КМДА.

Він додав, що замовник пильно стежить за якістю виконання робіт, тож проводяться перевірки, підготовлені дефектні акти і всі недоліки робіт і зауваження будуть найближчим часом усунені.

Проте заступник голови КМДА ніяк не прокоментував заяву Братківського, що фірма-підрядник «Будсервіс-2», яка займалась будівництвом сходів, фігурує у кількох кримінальних справах.

Нагадаємо, київський блогер заявив, що за кожну сходинку на Пейзажці компанія з кримінальною історією отримала по 300 тисяч грн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button