Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

27 липня виконком міськради Львова затвердив проядок проведення конкурсу на найкращу ліврею громадського транспорту та визначив базовий жовтий колір, у який пофарбують львівські трамваї, тролейбуси та автобуси.

Фото: biz.nv.ua

Конкурс буде всеукраїнським і відбуватиметься у три етапи:

  • Учасники мають відправити візуалізації для п’яти базових трамваїв, тролейбусів і автобусів. На цьому етапі відберуть три найкращі пропозиції;
  • Проведення громадських консультацій, де кожен з трьох авторів відібраних пропозицій, презентує своє бачення зовнішнього оформлення громадського транспорту, та голосування за найкращу пропозицію;
  • Журі обере переможця, з урахуванням результатів громадських консультацій.

Також зазначають, що брендування громадського транспорту Львова має бути впізнаваним та унікальним. Базовим кольором мерія визначила жовтий RAL1016, пише Zaxid.net.

Конкурсі пропозиції мають включати кольорові елементи та їхні розміри: шрифт, місце розташування бортового номеру та логотипу міста. Проте скло заборонено розфарбовувати.

Для участі в конкурсі дизайнери мають подати візуалізації для п’яти базових типів рухомого складу (для трамваїв «Електрон» та Tatra KT4, тролейбусів «Електрон» та Skoda, автобуса Ataman). Після визначення найкращої пропозиції переможець конкурсу має розробити дизайн для всіх моделей львівського громадського транспорту. Крім запропонованих на першому етапі, це тролейбуси ЛАЗ, «Богдан», автобуси ЧАЗ, «Електрон», ЛАЗ, МАЗ та інші.

Після розробки всіх ескізів переможець конкурсу отримає грошову винагороду – 36 тис. грн.

Надіслати свої пропозиції для участі в конкурсі дизайнери зможуть протягом місяця з дати його оголошення на адресу департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради та на електронну пошту директорки департаменту.

Нагадаємо, що Львів закупив в Берліні старих трамваїв на 800 тисяч євро.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button