Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проте жодних гарантій, що це оригінал, немає.

Станіслав Луцкович, який повідомив у соцмережах про малюнок, стверджує, що зображення з’явилося в ніч з 26 на 27 липня.

Вдень 27 липня Станіслав, який володіє мережею заправок для електромобілів, опублікував фото графіті у Facebook. Біля однієї з них, на Подолі, малюнок і з’явився. У коментарі «Хмарочосу» власник розповів: «Я заїжджав вчора підзаряджатись, і графіті ще не було, тож воно, ймовірно, з’явилось сьогодні вночі. У нас проблеми з відеоспостереженням, тож не можу сказати, коли саме його намалювали».

На графіті зображений орел з двома головами, кожна з яких нагадує пістолет з бензинової автозаправки. Цей трафаретний малюнок підписаний тегом художника Banksy. На самій електрозаправці поряд також намальоване графіті щура під парасолькою.  Стіну, на якій з’явилось графіті, за твердженням власника, щойно побілили.

Минулого літа у медіа з’явилась напівжартівлива конспірологічна теорія, що відомий художник Бенксі, який не розкриває своє справжнє ім’я, та музикант з гурту Massive Attack Роберт Дель Наджа – це одна й та сама людина. Автори цієї теорії стверджують, зокрема, що дати й місця концертів гурту та появи нових малюнків Бенксі збігаються. А Massive Attack якраз вчора виступали в Києві на фестивалі UPark, який проходив на столичному стадіоні «Динамо»

Відповідно, або ця теорія є правдою, або якийсь український художник вирішив їй підіграти й намалювати графіті у ніч концерту, або це піар-акція власника мережі електрозаправок. Хоча останній варіант сам Станіслав у розмові з «Хмарочосом» відкидає: «Я коли здалеку побачив графіті, то реально засмутився, що стіну так швидко зіпсували».

Подивитись на малюнок можна за адресою вул. Набережно-Хрещатицька, 14.

Читайте також: Мистецтво соціального протесту. Які сюжети зображують відомі вуличні художники?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button