Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У парк «Муромець» на Трухановому острові привезли пам’ятник богатирю Іллі Муромцю, повідомляє прес-служба КМДА.

Фото: прес-служба КМДА

Скульптуру у розібраному вигляді завантажили на тягач і вивезли з ливарні. На місці пам’ятник збирають і починають встановлювати. Його відкриють наприкінці цього тижня. Разом із пагорбом і гранітним постаментом пам‘ятник буде 11 метрів заввишки.

Скульптуру, для якої позував спортсмен Василь Вірастюк, створив Володимир Журавель. За пропозицією автора, форму створили на 3D-принтері, а потім залили бронзою.

«Ілля Муромець, який, за переказами, народився під Черніговом, служив князю Володимиру, охороняв місто Київ і похований у Києво-Печерській лаврі, – це наш богатир, це наша історія. Яку сьогодні, на жаль, намагаються у нас поцупити», – пояснює мер Віталій Кличко.

За його словами, Муромця вирішили встановити на Трухановому острові, бо саме тут колись розташовувалася дружина князя Володимира.

Зазначимо, що деякі історики вважають Іллю Муромця міфологічним образом, що не мав історичного прототипа. Водночас православна церква вшановує Іллю Муромця як святого, а мощі, що йому приписують, знаходяться у печерах Лаври.

Мощі Іллі Муромця. Фото: Wikipedia

Нагадаємо, у березня в КМДА обрали переможця конкурсу благоустрою центральної частини урочища «Муромець» (колишній парк Дружби народів).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button