Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою Катерину Гандзюк, керівницю справами виконавчого комітету в міській раді й радницю мера.

Катерина Гандзюк. Фото: Facebook

«Чоловік чекав біля під’їзду і плеснув на Катю кислотою. У неї серйозні опіки. Зараз вона в лікарні», – повідомив журналіст Сергій Нікітенко.

За даними херсонської поліції, о 8:30 Гандзюк вийшла з під’їзду на вулиці 49-ї Гвардійської Дивізії. Чоловік років 20-25 вийшов з кущів, плеснув їй в обличчя кислоту, після чого втік. Напад кваліфікували за статтею статтею 296 – хуліганство.

Прес-служба поліції опублікувала відео з камер спостереження, на яких видно підозрюваного. Він був одягнений у темну футболку, темну кепку, коричневі шорти та темне взуття.

https://www.facebook.com/khersonpolice.official/videos/2137859516470217/

У Transparency International звернулися до херсонських правоохоронців з вимогою розслідувати напад на Катерину Гандзюк.

«Катерина Гандзюк була і є критиком місцевих правоохоронних органів за їхню не завжди послідовну позицію у захисті суверенітету України та правопорядку в місті», – йдеться в заяві.

Тим часом у Бердянську Запорізької області було вбито 43-річного громадського активіста Віталія Олешка на прізвисько Сармат. Його товариш Андрій Маджаров був очевидцем злочину. Він транслював у Facebook стрім, на якому видно тіло з простреленою головою і дружину, яка плаче над ним.

Віталій Олешко. Фото: Wikipedia

За словами Маджарова, невідомий чоловік з бородою підійшов до Олешка зі спини і двічі вистрілив з рушниці.

У заяві прес-служби Нацполіції йдеться, що повідомлення про вбивство надійшло близько 12:30 по вулиці Східній. Той, хто стріляв, зник з місця події. На території Запорізької і Донецької областей введено в дію оперативний план «Сирена».

Координатор проекту «Стоптерор» Семен Кабакаєв пише, що Олешко брав участь в АТО у складі батальйону «Донбас», а повернувшись з фронту, протистояв депутату Олександру Пономарьову, який «фактично контролює Бердянськ».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button