Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З першого серпня у Києві та Кіровоградській області почали відключати аналогове телебачення. З вересня воно почне зникати в усій Україні, повідомляє Радіо Свобода.

Фото: Unsplash

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення схвалила відмову від аналогового мовлення на початку 2018 року. У 2006 році Україна підписала міжнародний меморандум, згідно з яким зобов’язалася повністю перейти на цифрове мовлення. Такий крок має звільнити частоти для мобільного зв’язку та 4G-інтернету.

Відтепер глядачі мають обрати інший тип телебачення: кабельний, інтернет, цифровий або супутниковий. Ті з киян, хто не встиг придбати цифровий тюнер, зможуть дивитися на аналоговому телевізорі: «UA:Перший» та кілька місцевих каналів – «2+2», «Правда Тут Київ», «ПлюсПлюс» і «Перший Київський Телеканал».

Найдешевший тюнер коштує 300 грн. Голова Національної ради звернувся до Кабміну з проханням продумати, як передбачити певну суму для малозабезпечених людей.

За даними Індустріального телевізійного комітету, аналогове телебачення дивляться 17-18% українців.

Остаточно аналоговий сигнал відключать до квітня-травня 2019 року. Водночас аналогове телебачення збережеться в районах, що межують з Кримом, на територіях Донецької і Луганської областей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button