Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Баржа компанії «Нібулон» з 500 тонн херсонських кавунів має прибути Дніпром на Поділ після 10 серпня, повідомляє iAgro.

Фото: Unsplash

«Спочатку у нас були плани завантажити кавунами баржу на Київ 25-26 липня, але погода внесла невеликі корективи – пішли дощі, і тепер завантаження змістилася приблизно на п’яте серпня», – розповів директор компанії «Південний експорт ЛТД» Олександр Мусієнко.

Навантаження триватиме один-два дні, після цього кавуни проведуть в дорозі ще близько п’яти днів, і після 10 серпня кавуни вже продаватимуться в мережі супермаркетів «Сільпо». У цій партії – не ранні кавуни, а «екологічніші» ягоди сорту «Продюсер» і безкісточкові кавуни сортів «Бостон» і «Вогник».

За словами Мусієнка, якщо везти автомобілем, то кавуни опиняться у Києві вже за добу.

«Однак з нашими дорогами в кінці шляху виходить до 10% браку. А баржею хоча кавун везеться довше, але на воді немає ям», – пояснює він. Також доставка баржами дешевше, ніж автотранспортом.

У Київ планується відправити чотири баржі, якщо буде хороша погода. Торік після відправки першої баржі почалася аномальна спека, на полях температура доходила до 55 градусів, і практично весь урожай кавуна і дині згорів.

Це буде друга, після багаторічної перерви, доставка кавунів до Києва по Дніпру.

Торік баржа з кавунами стала приводом для численних жартів і мемів. У баржі з’явився свій Twitter, а також можливість відслідковувати її пересування по Дніпру онлайн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button