Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

П’ятиденний рейс баржі з  херсонськими кавунами закінчився, корабель дістався Переяслав-Хмельницького терміналу для відвантаження першої партії кавунів вагою 250 тонн, повідомили у Херсонській ОДА.

За пересуванням баржі слідкувало багато українців. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що вперше за 14 років херсонські кавуни відправляться в столицю не автошляхами, а річковим транспортом. За його словами це відновить річкове сполучення, яке, останнім часом перебувало в занепаді.

Прем’єр зазначив, що перевезення кавунів Дніпром зменшить завантаженість доріг та здешевить продукт для кінцевого споживача. Задля транспортування з місця вивантаження кавунів до кінцевої точки Києва знадобиться 50 вантажівок.

Нагадаємо, що з моменту оголошення головою уряду про відправлення ягоди з Херсона до столиці, у баржі з кавунами з’явився свій Twitter, а також можливість відслідковувати її пересування по Дніпру онлайн. Сьогодні, на столичних ринках вартість одного кавуна з Херсона коливається від чотирьох до шести гривень за кілограм, в той час як в місці відправлення – дві гривні п’ятдесят копійок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button