Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Голова Нацполіції Києва Андрій Крищенко вважає, що зберігання наркотиків без мети збуту слід декриміналізувати. Про це він заявив в інтерв’ю LB.ua.

Фото: Unsplash

«Можливо, я висловлю крамольну думку, і мене засудить багато колег, але зберігання наркотиків я вивів би в адміністративну площину. Декриміналізував. І чітко прописав зберігання з метою збуту, обсяг і кількість», – сказав Крищенко.

Він вважає, що відсутність такого розподілу заважає роботі правоохоронних органів. Буває, що поліцейські затримують людину з кількома грамами коноплі і відкривають кримінальне провадження. Однак, експертиза встановлює, що вилучено менше п’яти грамів (обсяг до п’яти грамів вважається невеликим, за який людина не несе кримінальну відповідальність), і справу закривають.

«Якщо у кишені в людини цигарка – зрозуміло, що це для себе. А якщо у нього 10 пакетиків речовини, розфасованих по цигарках, то це вже зберігання з метою збуту», – вважає голова київської поліції.

Водночас Крищенко не вважає, що легалізація легких наркотиків «покращить ситуацію» або наповнить бюджет.

Наразі в Україні кримінальну відповідальність за статтею 309 передбачено за виготовлення, придбання, зберігання і перевезення наркотиків. За вказані дії, здійснені з метою збуту, відповідальність передбачена статтею 307, що передбачає значно суворіше покарання. Відповідальність за вживання не передбачена, якщо це не публічне вживання.

Зазначимо, минулого місяця у Грузії легалізували індивідуальне вживання марихуани. У травні тисячі осіб влаштували протестний рейв у Тбілісі, протестуючи проти серії антинаркотичних рейдів у клубах.

Читайте також про реакцію поліції на пранкера, який курив «марихуану» у центрі Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button