Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Волинські митники попередили спробу контрабанди наркотику, доповіла Державна фіскальна служба України.

Фото: Державна фіскальна служба України

«Пасажир автомобіля, який в’їжджав в Україну через пункт пропуску Ягодин, приховав від контролю речовину рослинного походження зеленого кольору, зовні схожу на канабіс. Прозорий поліетиленовий пакетик з травичкою виявили під час повного митного огляду в особистих речах громадянина України», – йдеться у повідомленні прес-служби в Facebook.

На фото зображено предмет, зовні схожий на трубку для куріння, та пакетик із речовиною, зовні схожою на марихуану, візуально обсягом менше одного грама.

Митники побачили тут «ознаки злочину за ч.2 ст.305 Кримінального Кодексу». Ця стаття стосується контрабанди «особливо небезпечних наркотичних засобів у великих розмірах» і карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Зазначимо, за українським законодавством, обсяг до п’яти грамів марихуани визначається як «невеликий розмір». В разі перевезення в межах України невеликої кількості передбачено адміністративну, а не кримінальну відповідальність.

Пост, опублікований близько доби тому, зібрав близько 470 поширень та понад 1000 критичних коментарів. Більшість коментаторів радять прес-службі української митниці не ганьбитися і видалити пост. Наразі прес-служба на критику жодним чином не реагує.

У травні цьго року був схожий випадок: прес-служба поліції Одеської області рапортувала про затримання 20-річного громадянина з канабісом. На доданому фото було видно незначну кількість конопель, що викликало хвилю обурення і глузування в соцмережах та ЗМІ. Після цього адміністратори сторінки Нацполіції у Facebook прибрали фото і протягом доби оперативно видаляли усі негативні коментарі.

Фото вилученої марихуани у жителя Ізмаїла викликало хвилю глузувань

Днями голова Нацполіції Києва Андрій Крищенко заявив, що зберігання наркотиків без мети збуту слід декриміналізувати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button