Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Після набуття чинності реформи паркування 27 вересня, муніципальні інспектори отримають повноваження складати адмінпротоколи, виписувати штрафи та евакуювати неправильно припарковані автомобілі, повідомив в ефірі телеканалу «Київ» керівник КП «Київтранспарксервіс» Олександр Німас.

Фото: Unsplash

Зокрема, інспектори з паркування зможуть складати протоколи порушень та евакуювати автівки, припарковані на перехрестях, велодоріжках, на місцях для людей з інвалідністю, в зонах руху громадського транспорту й пішоходного руху. Поки що це мають право робити виключно поліцейські.

Завдяки цьому, за словами Німаса, можна буде уникнути ситуацій, які складалися під час снігопадів узимку: неправильно припарковані автівки заважали снігорозчисній техніці. Цієї зими муніципальні робітники матимуть право відразу евакуювати такі машини.

Якщо евакуаторів бракуватиме, місто залучатиме додаткові на умовах аутсорсингу.

Тарифи на паркування діятимуть відповідно до трьох зон: 10, 7 або 5 грн за годину. Оплата виключно безготівкова. Штраф за несплату паркування – 20-разовий від цієї суми, тобто 100-200 грн. Не можна буде сплатити штраф на місці, адже інспектору заборонено брати готівку. Перші десять днів діятиме 50-відсотковий дисконт на суму сплати штрафу.

Наразі «Київтранспарксервіс» розробляє можливості для облаштування паркувальних кишень. Це спосіб паркування, який дозволяє рухатися іншим транспортним засобам і пішоходам, адже таке паркувальне місце не займає ані частину тротуару, ані частину смуги руху. Кишені облаштовують за рахунок заниження бордюрного каменю.

Дивіться також, як водії продовжують паркуватися в нових кишенях по двоє

За словами Німаса, «Київтранспарксервіс» вже домовився з контрагентами щодо облаштування перехоплюючих майданчиків, розрахованих на 7000 машиномісць. Такі парковки розташують в радіусі 500 метрів від станцій метро. Вартість паркування на них не перевищуватиме 30 гривень на добу.

Раніше Німас заявляв, що вже зараз у Києві достатньо машиномісць, утім центр переповнений автомобілями, а паркінги напівпорожні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button