Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23267 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

А пішохідний маршрут Хрещатиком планують подовжити до Бессарабської площі, встановивши стовпчики та понизивши бордюри на переходах.

Проект планують реалізувати в рамках нової стратегії розвитку міста, якою передбачено створення пішохідних зон на головних вулицях Києва, повідомляє заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін.

На першому місці в стратегії – пішоходи, друге місце займають велосипедисти та громадський транспорт. І останнє – автомобілісти. Також в центрі Києва планують понизити рівень бордюрів на переходах, щоб люди з інвалідністю мали можливість пересуватись містом.

«Загалом, Київ був автомобільним містом, але продовження старої стратегії призведе тільки до погіршення транспортної ситуації, яка вже на межі. Відповідно, зараз ми завзято розвиваємо пішохідні зони, встановлюємо паркувальні стовпчики, щоб автомобілісти не заїжджали на тротуари»,  –сказав Дмитро Рахматуллін.

Нагадаємо, що у вересні  2016 року була спроба перекрити Бессарабський проїзд в рамках Європейського тижня мобільності. Також додамо, що зараз на стадії реалізації перебуває проект зі створення пішохідної зони на Подолі «Нова Контрактова».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button