Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Український стартап Discoperi переміг у регіональному етапі конкурсу Startup World Cup 2019 у Сінгапурі, повідомляє Acrofan. Розроблена українцями система Eye покликана зменшити кількість аварій на дорогах.

Фото: Unsplash

Eye сканує дорогу в режимі реального часу і повідомляє водія про небезпеки, зокрема ризиковану поведінку інших водіїв. Система отримує дані з усіх доступних пристроїв – потенційно кожен автомобіль може бути джерелом даних про ситуацію на дорозі.

Відповідно, чим більше водіїв матимуть доступ до мережі, тим більше даних вона матиме, і тим безпечнішою ставатиме дорога. Принцип блокчейна дозволяє захистити зібрані дані й забезпечує конфіденційність.

«Якщо я їду попереду вас на відстані п’ять кілометрів і виявляю якоїсь фактор ризику (припустимо, посеред дороги лежить дерево), система Eye автоматично інформує вас про перешкоду, тож ви робите певний маневр, навіть ще не побачивши дерево. Схоже на пораду друга. Якби всі водії були друзями й обмінювалися важливою інформацією між машинами, кількість ДТП скоротилася б у багато разів», – пояснює засновник Discoperi Олександр Бондаренко.

У 2019 році Discoperi зможе взяти участь у гранд-фіналі, що проходитиме у Сан-Франциско. Розмір головного приза складе один мільйон доларів. До складу журі входять такі персони, як співзасновник Apple Стів Возняк, співзасновник Siri Адам Чаєр, засновник LinkedIn Райд Гоффман, співзасновник Netflix Марк Рендольф та інші.

Нагадаємо, нещодавно влада Лондона анонсувала запуск стратегії Vision Zero («Нуль смертей»), метою якого є суттєве зменшення кількості загиблих в аваріях та повністю безпечне середовище для велосипедистів і пішоходів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button